Baharatlı Ekmek

Baharatlı Ekmek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Baharatlı Ekmek için

Malzemeler

  • 500 g ekmek unu
  • 250 ml su
  • 50 ml sızma zeytinyağı
  • 12 gr yaş maya yada 7 gr aktif kuru maya
  • Birer tutam pul biber
  • fesleğen
  • kekik
  • biberiye
Baharatlı Ekmek

Nasıl Yapılır

  1. Baharatı 1 kahve fincanı zeytinyağında en az altı saat kadar bekletin.
  2. Suyun yarısı ile mayayı bir kapta eritin. Un,mayalı su, kalan su (125 ml) ve zeytinyağında bekletilmiş baharatı ilave edin.
  3. 15 dakika kadar yoğurun. Hamuru top şeklinde toparlayıp folyoya sarın. Oda ısısında 1.5 saat dinlendirin.
  4. Dinlenmiş hamurun gazını almak için un serpilmiş tezgahın üzerinde 12 dakika kadar tekrar yoğurun.
  5. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Yağlanmış ve un serpilmiş fırın tepsisine yanyana (çiçek şeklinde) dizin.
  6. Üzerini nemli bir bezle örtüp bir saat kadar dinlendirin. Fırının en alt bölümüne ısıya dayanıklı boş bir kap yerleştirin.
  7. Hamur hazır olunca ekmeği 230 dereceli fırına yerleştirin. Alt bölümdeki kaba bir bardak kaynar su ekleyin. Yarım saat pişirin.
  8. Fırından çıkan ekmeği altı hava alacak şekilde 1 saat kadar bekletin. Dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Alternatif olarak, ev yapımı çavdar ekmeği tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo