Taze Soğanlı Börek

Taze Soğanlı Börek
12 Ekim 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Taze Soğanlı Börek için

Malzemeler

  • 1 demet taze soğan 
  • 2 adet patates (Haşlanmış) 
  • 200 g az yağlı beyaz peynir 
  • 2 çay kaşığı tuz 
  • Karabiber, pul biber 
  • 4 adet yumurta 
  • 1 çay bardağı süt 
  • 4 adet hazır yufka 
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 yemek kaşığı yoğurt 
  • 2 yemek kaşığı ay çekirdeği içi 
Taze Soğanlı Börek

Nasıl Yapılır

Tadına doyamayacağınız harika bir taze soğanlı börek tarifi.

  1. İç harcı için taze soğanı ince kıyın. Haşlanmış ve çatalla ezilmiş patates püresini, ufalanmış beyaz peyniri, tuzu ve baharatını ekleyip karıştırın. 3 tam yumurtayı, sütü ve 1 yumurtanın akını ekleyip biraz daha karıştırın. 
  2. Yuvarlak orta boy bir börek tepsisini yağlayın. Yufkaların her birinin üzerini zeytinyağı ile yağlayıp tepsiye iki tanesini buruşturarak üst üste yerleştirin. Üzerine iç malzemenin yarısını yayın. Malzemenin üzerine 1 adet yağlanmış yufkayı buruşturarak kapatın. Kalan malzemeyi yayıp aynı şekilde kalan yufkayı yayın. 
  3. Yufkaların üzerine ayırdığınız yumurta sarısı ve yoğurt karışımından sürün. 
  4. Börek hamurunu keskin bir bıçak yardımı ile kareler halinde kesin. En son üzerine ay çekirdeği içi serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.

Çok lezzetli soğanlı çıtır börek tarifi için tıklayın

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo