Sodalı Buzluk Böreği

Sodalı Buzluk Böreği
04 Kasım 2024

Rulo şeklinde sarılarak hazırlanan çıtır buzluk böreği, genellikle patatesli olarak sunulur. Fakat peynirli ve sodalı çeşitleri de oldukça popülerdir. Hazırlaması 20 dakika olan bu börek, susam serpiştirildikten sonra fırına verilir. Çayın yanına çok yakışan buzluk böreği, isteğe göre rendelenmiş kaşar peyniri ile zenginleştirilir. Malzemeler hazırsa, buzluk böreği nasıl yapılır birlikte görelim.

Alternatif olarak tahinli ıspanaklı sac böreği ve çarşaf böreği tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Sodalı Buzluk Böreği için

Malzemeler

  • 6 adet yufka
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım kalıp peynir
  • Maydanoz

Sosu için:

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 şişe maden suyu

Üzeri için:

  • Susam 
  • 1 yumurta sarısı
Sodalı Buzluk Böreği

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak yufkayı tezgaha güzelce serin ve fırça yardımıyla her tarafını yağlayın.
  2. Daha sonra bir tarafını tutarak diğer tarafa doğru kapatın ve 6-8 eşit parçaya bölün.
  3. Yufkanın uç kısmına peynirli harç koyun. Geniş olan kısımdan başlayarak sarma sarar gibi sarın.
  4. Yufkalar bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Hazırladığınız börekleri buzdolabı poşetlerine doldurun ve buzluğa kaldırın.
  5. Böreği pişirmek istediğiniz zaman, bir kaseye bir şişe soda ve sıvı yağ karışımını alın.
  6. Börekleri bu karışımın içerisine koyarak 1 dakika bekletin ve çıkartın.
  7. Fırın tepsisine yağlı kağıt sererek hazırladığınız börekleri sıralayın. Üzerine fırça ile yumurta sarısı sürün.
  8. Daha sonra böreklerin üzerine susam serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında ortalama 30 dakika pişirin.
Püf Noktası
  • Börek yapımında günlük taze yufkalar kullanın.
  • İç harcında sevdiğiniz bir peynir çeşidini veya haşlanmış patatesleri kullanabilirsiniz.
  • Peynir kullanacaksanız mutlaka elinizle ufalayın.
  • Börekleri fırın yerine sıvı yağda da kızartabilirsiniz. Fakat kızartma işleminden sonra kağıt havluda bekletmeye özen gösterin.
  • Fırından çıkan böreklerin üzerini kapatmazsanız yumuşama olmaz ve birkaç saat boyunca kabarıklığını kaybetmez.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo