Şehrazat Tatlısı
Bir yufkayı mutfak tezgahına yayıp üzerine eritilmiş tereyağı sürün. Üzerine ikinci yufkayı yayın. Yufkayı kare olacak şekilde 6 eşit parçaya kesin. Diğer iki yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Ispanağı yıkayıp elinizle sıkarak ezin ve suyunu süzün. Soğanların kabuğunu soyup kıyın. Peynir ve soğanı ıspanağa ilave edip harmanlayın. Tuz ve kırmızı pul biber ile tatlandırın. Yufkaların ortasına hazırladığınız harçtan paylaştırıp uçlarını ortada birleştirerek kapatın. Kenarları su ile ıslatıp yapıştırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.
Teşekkür ederiz.