Dolgulu Bohça Böreği

Dolgulu Bohça Böreği
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Dolgulu Bohça Böreği için

Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 yumurta akı
  • 1 yemek kaşığı instant maya veya 20 gr yaş maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı toz şeker
  • 4.5 su bardağı un
  • 1 yumurta sarısı

İç harcı için

  • 500 gr haşlanmış patates
  • Tuz
  • Karabiber
Dolgulu Bohça Böreği

Nasıl Yapılır

Süt, ayçiçek yağı, yumurta akı, maya, tuz, şeker ve unu hamur yoğurma kabına alıp yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek hamur iki katı olana kadar dinlendirin. Haşlanmış patatesleri çatal yardımıyla ezerek tuz ve karabiberi ilave edin ve karıştırın. Ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar hazırlayın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparın. Hamuru yağlı kağıt üzerinde merdane yardımıyla daire şeklinde açın. Ortadan başlayıp kenarlara doğru ince parçalar şeklinde kesin (ortada daire şeklinde kesilmemiş bir alan kalmalı). Hamuru yağlı kağıt yardımıyla avuç içinize alın. Ortada kesilmemiş olan alana patatesi yerleştirin. Kesik uçları üstte birleştirip mutfak ipiyle bağlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo