Süt, ayçiçek yağı, yumurta akı, maya, tuz, şeker ve unu hamur yoğurma kabına alıp yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek hamur iki katı olana kadar dinlendirin. Haşlanmış patatesleri çatal yardımıyla ezerek tuz ve karabiberi ilave edin ve karıştırın. Ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar hazırlayın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparın. Hamuru yağlı kağıt üzerinde merdane yardımıyla daire şeklinde açın. Ortadan başlayıp kenarlara doğru ince parçalar şeklinde kesin (ortada daire şeklinde kesilmemiş bir alan kalmalı). Hamuru yağlı kağıt yardımıyla avuç içinize alın. Ortada kesilmemiş olan alana patatesi yerleştirin. Kesik uçları üstte birleştirip mutfak ipiyle bağlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
Teşekkür ederiz.