Dürüm Köfte

Dürüm Köfte
22 Mayıs 2021

Dürüm köftenin ana malzemeleri kıyma, lavaş ve sostur. Görünümü ile beyti kebabına benzeyen dürüm köfte, özellikle Adana ve Gaziantep yörelerinde tüketilir. Malzemeleriniz hazırsa, evde dürüm köfte nasıl yapılır görelim.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Dürüm Köfte için

Malzemeler

  • 4 lavaş 

Köfte için

  • 500 g kıyma
  • 1 soğan 
  • 1 şişe doğal maden suyu 
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon 

Yoğurt sos için

  • Yarım su bardağı süzme yoğurt 
  • 1 yemek kaşığı mayonez 
  • 2-3 dal dereotu 

Üzeri için

  • Domates püresi 
  • İnce kıyılmış maydanoz 
Dürüm Köfte

Nasıl Yapılır

  1. Köfte için kıymayı geniş bir kaseye alın. Rendelediğiniz soğan, maden suyu, yumurta, tuz ve baharatları ekleyip tüm malzeme özdeşleşinceye kadar yoğurun.
  2. Harçtan uzun rulo şeklinde köfteler yapın ve yapışmaz yüzeyli bir tavada kızartın. 
  3. Yoğurt sos için, süzme yoğurdu geniş bir kaseye alın. Mayonez ve ince kıydığınız dereotunu ilave edip karıştırın. Lavaşları mutfak tezgahına yayın.
  4. Üzerlerine süzme yoğurtlu sos sürüp köfteleri yerleştirin. Rulo şeklinde sarın. Hazırladığınız ruloları 5 cm genişliğinde dlimleyip üzerine domates püresi gezdirin ve ince kıyılmış maydanoz serpip servis yapın.

Tarifte ihtiyaç duyacağınız domates sosu tarifini de notlarınız arasında ekleyin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo