- Dana kıyma, rendelenmiş soğan, ince bulgur, kırmızı pul biber ve tuzu bir kapta karıştırıp yoğurun. Köfte harcından fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın.
- Soğanın kabuğunu soyup kıyın. Ayvanın kabuğunu soyup çekirdeklerini temizleyin. Fındık büyüklüğünde doğrayın. Tereyağını tencerede eritin.
- Soğanı ve ayvayı ekleyip hafifçe kavurun. Biber salçasını ekleyip kısık ateşte 1-2 dakika daha kavurun. Suyu ekleyip birkaç dakika kaynatın.
- Haşlanmış nohut ve köfteleri ekleyip pişirmeye devam edin. İri kırılmış ceviz içi ve nar tanelerini ekleyip servis yapın.
Dilerseniz, sulu köfte tarifine de göz atabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.