Adıyaman Köfte

Adıyaman Köfte
18 Eylül 2020
Meşhur Adıyaman köftesi, patlıcanların köfte harcı ile sarılmasıyla hazırlanır. Farklı görünümü ve lezzeti ile Güneydoğu Anadolu'nun yöresel yemekleri arasındadır. Hazırsanız, Adıyaman köftesi tarifine geçebiliriz.
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Adıyaman Köfte için

Malzemeler

  • 600 g orta yağlı kıyma
  • 1 soğan
  • 1 tatlı kaşığı karabiber (Silme)
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz
  • 4 adet orta boy patlıcan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Sosu için

  • 5 orta boy domates
  • 1 yeşil biber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2diş sarımsak
  • Tuz
Adıyaman Köfte

Nasıl Yapılır

  1. Patlıcanları közleyin. Soyarken tepe kısımlarını bırakın. Soğanı çok ince doğrayın.
  2. Kıymayı bir yoğurma kabına alın, üzerine soğanı, maydanozu, pul biberi ve karabiberi ekleyin. İyice yoğurun.
  3. Hazırladığınız köfte harcını 4 parçaya ayırın. Bir parçasını alıp streç filmin üzerine aktarın ve elinizle bastırarak inceltin.
  4. Ortasına bütün olarak 1 adet patlıcanı yerleştirin, patlıcanı köfte hamurunun içine hapsedin.
  5. Hazırladığınız patlıcanlı köftelerin her tarafına fırça yardımı ile zeytinyağı sürün ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
  6. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzerleri kızarana kadar pişiririn.
  7. Sosunu hazırlamak için biberi ince kıyın. Zeytinyağını tavada ısıtıp biberi kavurun.
  8. Üzerine rendelenmiş domatesleri ve tuzu ekleyip karıştırın. Havanda ezilmiş sarımsakları ilave edin. Sos suyunu çekene kadar pişirip ocaktan alın.
  9. Patlıcanlı köfteyi servis tabağına alın ve üzerine hazırladığınız sostan dökün. Taze nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.

Trakya ve Balkan ülkelerinde sık sık tüketilen kadınbudu köfteyi de mutlaka deneyin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo