Kuzu Etli Sebzeli Börek

Kuzu Etli Sebzeli Börek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kuzu Etli Sebzeli Börek için

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı su

İç malzeme:

  • 1 yumurta
  • 1 patates
  • 250 gr kuzu kuşbaşı
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • 2 çorba kaşığı et suyu
  • Tuz
  • Karabiber
Kuzu Etli Sebzeli Börek

Nasıl Yapılır

Un, tuz, yoğurt, yumurta ve suyu bir kapta karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Üzerine nemli bez örtüp 20 dakika bekletin. 

Patates ve soğanı soyup doğrayın. Havucu temizleyip küp küp doğrayın. Kuşbaşı etleri bir tavaya alıp hafifçe kavurun. Patates, soğan ve havucu ilave edip karıştırın. Et suyu, karabiber ve tuz ekleyip karıştırın.

Fırın tepsisini yağlayın. Hamuru dörde bölüp her parçasını 15 cm çapında açın. Etli karışımı hamurların ortasına paylaştırıp iki ucunu üstte birleştirin. Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Dilerseniz, klasik sebzeli börek tarifini deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo