- Hindi eti, yağ ve kolesterol değeri düşük bir besindir. Kalp hastalıkları riskini düşürmesiyle bilinen bu besin, özellikle yılbaşı sofralarının vazgeçilmezidir.
- Kalori değeri düşük olduğu için, diyet listelerinde de yer verilir. Tüm yeşillikleri derin bir kaseye alın.
- İnce kıyılmış sarımsağı, limon suyunu, zeytinyağını, tuzu ve karabiberi ekleyip el blenderi yardımıyla çırpın.
- Hindi etlerini sosa bulayıp streç film ile kaplayın. Buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirin.
- Izgara veya yapışmaz yüzeyli tavayı ısıtın. Etlerin her iki tarafını da pişirin. Servis yapın.
Dilerseniz, dünyanın birçok yerinde sık sık tüketilen fırında hindi dolması tarifini de deneyebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.