Pekin Ördeği

Pekin Ördeği
05 Ekim 2022

Çin mutfağının en tanınmış yemeklerinden lezzeti efsane Pekin ördeği tarifini sizlere sunuyoruz. İmparatorluk çağından beri hazırlanan Pekin ördeği, Pekin orijinli bir yemektir. Pekin ördeğinde hem deri, hem de etler karakterize edilerek hazırlanır. Özellikle portakal sosuyla yapıldığı zaman kalabalık sofralardaki yerini alır. Listedeki malzemeler hazırsa, Çin usulü Pekin ördeği nasıl yapılır birlikte görelim.

Alternatif olarak siste ördek ve ördek göğsü tariflerini deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 2 saat
Pişirme Süresi : 2 saat
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Pekin Ördeği için

Malzemeler

  • 1 ördek
  • 1 tane soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı anason
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1,5 tatlı kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Tuz
  • Zencefil
  • Karanfil
  • Defne yaprağı
  • Hoisin sos

Üzeri için:

  • Pirinç sirkesi
  • Esmer şeker
  • Soya sos
  • Bal
  • Su
Pekin Ördeği

Nasıl Yapılır

  1. Ördeği iyice yıkayıp temizleyin. Daha sonra içini ve dışını kağıt havlu ile kurulayın. 
  2. Bir tencereye sarımsak ve zencefili rendeleyin. Hoisin sos, anason, tane karabiber, defne yaprağı, şeker, soya sosu ve küp küp doğranmış soğanı ördeğin içine masaj yaparak yedirin.
  3. Daha sonra ördeği alt ve üst kısmından hava almayacak şekilde bir şiş yardımı ile dikin.
  4. Bir tencereye su, bal, şeker, anason ve karanfili alıp kaynatın.
  5. Kaynayan suyu ördeğin derilerinin şişmesi için her yerine temas edecek şekilde üzerine dökerek 5 dakika banyo yaptırın.
  6. Ördeği ister ocakta ister açık havada 2 saat kurutun. Daha sonra 170 dereceye ayarlı fırında iyice kızarıp dışı çıtır çıtır olana kadar pişirin.
  7. Fırından alıp 20-25 dakika dinlendirin ve sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo