Hardal Kremalı Ve Narlı Bonfile

Hardal Kremalı Ve Narlı Bonfile
03 Kasım 2024

Bonfile, kuzu veya dana sırtından elde edilen ettir. Bazı ülkelerde 'fileto' ismiyle de bilinir. Özellikle Fransız mutfağında oldukça yaygın bir kullanıma sahiptir. Hazırsanız, özel akşamların favorisi olacak hardal kremalı ve narlı bonfile tarifine geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Hardal Kremalı Ve Narlı Bonfile için

Malzemeler

  • 4 dilim bonfile (İnce dilimlenmiş)
  • 200 ml krema
  • 1 yemek kaşığı dijon hardalı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Deniz tuzu
  • Karabiber
  • 1/4 demet dereotu
  • 1 yemek kaşığı nar taneleri
Hardal Kremalı Ve Narlı Bonfile

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağında 1’er dakika arayla bonfilelerin her iki tarafını kızartıp kenara alın.
  2. Bonfileleri kızarttığınız aynı tavanın içine kremayı, hardalı ilave edin. Çok kısık ateşte sosu karıştırarak ısıtın.
  3. Nar tanelerini, kıyılmış dereotunu, taze çekilmiş deniz tuzu ile karabiberi ekleyerek tatlandırın. Hazırladığınız sosu bonfilelerin üzerine dökün. Hemen servis yapın. 

Bonfilenin yanı sıra çok sevilen nefis rosto tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo