Balkabağı Dolması

Balkabağı Dolması
06 Aralık 2022

Sonbaharın gelişi ile çıkan balkabaklarının içi oyularak yapılan bu dolma tarifine bayılcaksınız. Balkabağı ve etin lezzeti birbirine geçerek damaklarda adeta şölen oluşturuyor. Osmanlı'dan bu yana mutfağımızda olan balkabağı dolması tarifinin detayları aşağıda. 


Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Balkabağı Dolması için

Malzemeler

  • 1 adet orta boy balkabağı 
  • 250 gr kuşbaşı et 
  • 1 adet soğan 
  • 3 diş sarımsak 
  • 4 yemek kaşığı kuş üzümü 
  • 4 yemek kaşığı dolmalık fıstık 
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 2 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 çay kaşığı yenibahar 
  • Tuz 
  • Karabiber 
Balkabağı Dolması

Nasıl Yapılır

  1. Balkabağının üstü kapak şeklinde kesilir. 
  2. Kesilen balkabağının içi tencere gibi oyulur. 
  3. Soğan iri yemeklik doğranır, sarımsaklar ezilir.
  4. Bütün malzeme balkabağının içine koyulur ve yağlı kağıt ile üstü kapatılır. 
  5. 200 derecede 1 saat pişirilir. 
  6. Kabak şeklinde kesilen kapak kısmı da fırına alınarak 25 dakika pişirilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar
avatar
Gulgune_gaplan YORUM 18 Şubat 2024, 08:31
Hepsi cok guzel

Benzer Tarifler

Lezzet Logo