Sebzeli Hamsi Tava

Sebzeli Hamsi Tava
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Sebzeli Hamsi Tava için

Malzemeler

  • 500 gr hamsi balığı
  • Yarım demet taze soğan
  • 2 yumurta
  • 2 havuç
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • Galeta unu
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 limonun suyu
  • Tuz
  • Karabiber
Sebzeli Hamsi Tava

Nasıl Yapılır

  1. Hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp süzgece alın. Havucu temizleyip rendeleyin.
  2. Soğan, dereotu ve maydanozu kıyın. Yumurta, havuç, soğan, dereotu ve maydanozu derin bir kâseye alın. Tuz ve karabiber serpip karıştırın.
  3. Sıvıyağı kızdırın. Hamsileri galeta ununa bulayıp kuyrukları dış kısma gelecek şekilde tavaya dizin.
  4. Hazırladığınız sebzeli malzemeden birkaç kaşık balıkların üzerine gezdirin. Altı kızarınca kapak yardımıyla çevirin.
  5. Diğer yüzü de kızarınca servis tabağına alın. Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün. Üzerlerine limon suyu gezdirin. Maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo