Kızarmış Çubuk Palamut, Elma Roka Salata, Aioli Sos

Kızarmış Çubuk Palamut, Elma Roka Salata, Aioli Sos
23 Şubat 2023

Kızarmış palamut çıtırları, sarımsaklı aioli dip sos, elmalı roka salatası... Hızlı pratik bir tarif. 

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kızarmış Çubuk Palamut, Elma Roka Salata, Aioli Sos için

Malzemeler

Balık İçin;

  • 1 adet Palamut, Fileto Kesilmiş
  • 1 yemek kaşığı Mısır Unu
  • Tuz – Karabiber 

Kızartmak için:

  • Ayçiçek Yağı

Salata İçin;

  • ½ Demet Roka
  • 30 gr Tulum Peyniri
  • 10 gr Kuru Üzüm
  • ¼ Elma
  • Bir tutam Çörek Otu
  • Zeytinyağı
  • Limon suyu
  • Tuz – Karabiber

Aioli Sos için;

  • 100 gr Mayonez
  • 2 yemek kaşığı Taneli Hardal
  • 1 yemek Kaşığı Limon Suyu
  • Yarım Limon Zest
  • 1 diş Sarımsak
  • Tuz – Karabiber  
Kızarmış Çubuk Palamut, Elma Roka Salata, Aioli Sos

Nasıl Yapılır

Balık için;

  1. Bir tavaya ay çiçek yağını alın ve yüksek ateşe oturtun.
  2. Palamutları kılçıksız çubuklar şekilde doğrayın.
  3. Mısır ununa yeteri kadar tuz ve karabiber ekleyin.
  4. Hamsileri una bulayın, fazla unu üzerinden atın. Kızgın yağda kısa süre kızartın

Salata için;

  1. Elmayı ince dilimler şeklinde doğrayın.
  2. File bademi kavurun.
  3. Tüm malzemeleri karıştırarak salatayı oluşturun.

Aioli sos için;

  1. Sarımsağı ezin.
  2. Tüm malzemeleri homojen şekilde karıştırın.
  3. Gerekirse tuz ve karabiber ekleyin.

Not: Hamsi, mezgit gibi istenilen tüm balıklar ile yapılabilir. 

Afiyet olsun :)

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo