Kiremitte Mercan Balığı

Kiremitte Mercan Balığı
05 Haziran 2024

Mercan balığı, Sparidae familyasından bir balık türüdür. Denizin 250 metre altında taşlık ve kayalık diplerinde yaşamını sürdürmektedir. Yosunların ve mercanların bol olduğu bölgelerde bulunduğu için bu adı almıştır. Mercan balığının en güzel pişirme ortamı kiremittir. Hem lezzetli hem de bir o kadar faydalı olan mercan balığı tarifi için detaylara göz atabilirsiniz.

Fırında Sardalya tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Kiremitte mercan balığı kaç kaloridir?

Bir porsiyon Kiremitte mercan balığı yaklaşık olarak 120 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kiremitte Mercan Balığı için

Malzemeler

  • 1 mercan balığı (300-350 gr)
  • 2 patates
  • 1 havuç
  • 1 kabak
  • 2 limon
  • 2-3 defne yaprağı
  • 2 domates
  • 2 soğan
  • 1 çay kaşığı tane karabiber
  • 1 çorba kaşığı süt kreması
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Kiremitte Mercan Balığı

Nasıl Yapılır

  1. Balığı temizleyip yıkayın. Soğanları soyup halka halka doğrayın. Patates, kabak ve havuçları temizleyip dilimleyin.
  2. Domatesleri soyup yarım halkalar halinde doğrayın. Limonları halka halka dilimleyin. 
  3. Kiremitin üzerine soğanları dizip balığı yerleştirin. Tereyağını bir tavada eritin. Sebzeleri ve defne yapraklarını ilave edip bir kaç dakika soteleyin.
  4. Tuz ve karabiber ekin. Kremayı ekleyip karıştırın. Sotelenmiş sebzeleri balığın çevresine yayın.
  5. Kiremit tabağın kenarlarına domates ve limon dilimlerini değişimli olarak dizin. Sıcak fırında 25 dakika pişirip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Alternatif olarak kiremitte levrek tarifini deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo