- Balıkların sırt kılçığını, karın kılçığını ve içini temizleyip kafalarını kopararak fileto çıkarın.
- Her filetonun sağ ve sol yanlardaki kılçıklarını da temizleyin. Bol suyla yıkayıp süzgeçte bekleterek sularının süzülmesini sağlayın.
- Yağlı kağıdı 3 balık sığacak şekilde iki kat kesin. Kağıda bir iki damla ayçiçeği yağı damlatın. Kağıdın ortasına 2 kat olarak çinekop filetoları dizin.
- Bir filetonun üzerine bir dilim halka soğan, diğer filetonun üzerine bir dilim limon, üçüncü dilimin üzerine de bir dilim domates yerleştirin.
- Bir tutam tuz ve ince kıyılmış defne yaprağı serpiştirin. Kağıdın yanlarda kalan fazlalıklarını üzerine kapatın. Kağıdın üzerine hafifçe su serpin.
- Sıcak ızgarada orta ateşte her iki tarafını da 3’er dakika pişirin. Servis yapın.
AKLINIZDA BULUNSUN
İsteğe göre sarımsak ve karabiber ilave edebilirsiniz. Ancak her ikisi de balığın aromasını değiştireceğinden tercih edilmemelidir.
Teşekkür ederiz.