Çavdar Ekmeği Kasesinde Deniz Mahsulleri

Çavdar Ekmeği Kasesinde Deniz Mahsulleri
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Çavdar Ekmeği Kasesinde Deniz Mahsulleri için

Malzemeler

  • 40 gr karides
  • 40 gr İskenderun karidesi
  • 50 gr kalamar
  • 40 gr iç midye
  • 1 kırmızı soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 20 ml beyaz şarap
  • 1 çay kaşığı kişniş
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 domates
  • 1 çay kaşığı acı sos
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber

Sunum için

  • 1 yuvarlak çavdar ekmeği
Çavdar Ekmeği Kasesinde Deniz Mahsulleri

Nasıl Yapılır

Halka doğranmış soğan ile kıyılmış sarımsakları zeytinyağında soteleyin. Kalamar, karides, midye ve küçük kesilmiş domatesi ilave edip soteleyin. Beyaz şarabı ekleyin. Ekmek kasesinin içinden çıkan kırıntıları ilave edip 2-3 dakika soteleyin. Yumurtayı ilave edip ocaktan alın. Kişniş ilave edip harmanlayın. Ekmek kasenin içinde acı sos ile birlikte servis yapın. Afiyet olsun.

Kendi ekmeklerinizi hazırlamak istiyorsanız, ev yapımı çavdar ekmeği tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo