Balık Mançuru

Balık Mançuru
25 Ağustos 2022

Balık mançuru, Antalya'nın Alanya yöresi ile özdeşleşmiş bir tariftir. Tarifte büyük sarı kuyruk balığı kullanılır. Balıklar güzelce temizlendikten sonra, tencerede güzel bir şekilde pişirilir. Küçük dilimlere ayrılarak servis edilir. Malzemeler hazırsa, Alanya usulü balık mançuru tarifine geçebiliriz.

Alanya'nın en sevilen lezzetlerinden olan darı çorbası ve Alanya bohçası tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Balık Mançuru için

Malzemeler

  • 1 kg balık, sarı kuyruk 
  • 1,5 kg soğan 
  • ½ su bardağı zeytinyağı 
  • 1 su bardağı sıvıyağ 
  • 1 çay bardağı su 
  • 1 yemek kaşığı toz biber
  • 1 çay bardağı sirke 
  • Tuz 
Balık Mançuru

Nasıl Yapılır

  1. Soğanlar piyazlık doğranır. 
  2. Tavaya yağlar alınır ve soğanlar yağda kavrulur. 
  3. Renk almaya başlayan soğanlara tuz ve kırmızı biber eklenir.
  4. Balıklar temizlenir ve iki parmak genişliğinde dilimlere ayrılırlar. 
  5. Tencere içerisine balıklar yerleştirilir ve üzerine soğanlar eklenir. Su ilave edilerek kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakılır. 
  6. Pişen balıklara sirke ve tuz eklenerek 5 dakika daha pişirilir ve servis edilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo