Aspir Soslu Levrek

Aspir Soslu Levrek
30 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Aspir Soslu Levrek için

Malzemeler

  • 600 g levrek fileto
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 dal taze biberiye

Sosu için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı aspir
  • Yarım çay bardağı elma sirkesi
  • Yarım çay bardağı krema
  • Deniz tuzu
  • Karabiber
  • 1 yarım çay kaşığı zerdeçal
Aspir Soslu Levrek

Nasıl Yapılır

  1. Levrek filetoları eşit şekilde iri doğrayın. Zeytinyağı, tuz, karabiber ve biberiyeyi karıştırıp üzerlerine sürün.
  2. Zeytinyağını bir ızgara tavasına alıp balıkları önlü arkalı pişirin.
  3. Sosu için, tereyağını bir tavaya alıp eritin. Sarımsağı ince kıyıp soteleyin. Aspir ve elma sirkesini ilave edin.
  4. Krema, tuz ve baharatları ekleyin. Karıştırarak kaynatıp ocaktan alın. Balıkları servis tabağına alıp üzerine hazırladığınız sostan gezdirip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo