Hindistan Cevizli Selanik Tatlısı

Hindistan Cevizli Selanik Tatlısı
16 Kasım 2023

Selanik ile özdeşleştirilen bu tatlı, göçmen ülkelerinde oldukça önemli bir yere sahiptir. Türkiye'de ise en çok Trakya'da tüketilir. İçeriğinde bulunan hindistan cevizi sayesinde, mide sorunlarına iyi gelmesiyle bilinir. Ana malzemeleri un ve hindistan cevizi olan Selanik tatlısı, farklı çeşitlerle de sunulabilir. Şeker ve karbonhidrat değeri yüksek olduğu için ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir. Malzemeleriniz hazırsa, hindistan cevizli Selanik tatlısı tarifine geçebiliriz.

1 Porsiyon Hindistan Cevizli Selanik Tatlısı Kaç Kaloridir?

  • Standart malzemelerle hazırlanan selanik tatlısının bir porsiyonu, yaklaşık 250 kaloridir. Diyabet hastalarının daha küçük porsiyonlarla tüketmesi önerilir.
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 7 Kişi Kaydetti
Hindistan Cevizli Selanik Tatlısı için

Malzemeler

Hamuru için

  • 2 su bardağı mısır unu
  • 1 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1/2 çay bardağı
  • Hindistan cevizi
  • 1 çay kaşığı karbonat

Şerbeti için

  • 1/2 kg toz şeker
  • 4 su bardağı su
Hindistan Cevizli Selanik Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle şerbeti hazırlamak için; su ve şekeri orta boy bir tencereye aktarın. Kısık ateşte, arada sırada karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin.
  2. Kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  3. Hamuru için; mısır unu, un, yumurta, şeker ve sıvı yağı derin bir kaseye aktarın. Hindistan cevizi ve karbonatı da ekleyip yoğurun.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinin arasında yuvarlayın. Hazırlanan hamurları pişirme kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri altın sarısı oluncaya kadar 30 dakika pişirin.
  6. Henüz sıcak haldeyken üzerine soğuk şerbet gezdirip, şerbeti çekmelerini bekleyin. Dilerseniz üst kısımlarını Hindistan cevizi serpiştirerek süsleyebilirsiniz.
  7. Selanik tatlısını, yanına çok yakışan ev yapımı armut kompostosu ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Hamurun lezzetini arttırmak için üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika dinlendirin.
  • Tatlının pofuduk olmasını isterseniz, karışıma bir çay kaşığı kabartma tozu ilave edin.
  • Kıvamı yumuşak olursa, azar azar elenmiş un ekleyin.
  • Dilerseniz tatlının üst kısımlarını hindistan cevizi yerine ufalanmış ceviz ve fındık içi ile süsleyebilirsiniz.
  • Şekil vermek için bardak kenarlarını ve kurabiye kalıplarını kullanabilirsiniz.
Yorumlar
avatar
Mervee2233
YORUM 22 Kasım 2023, 14:59
Elinize sağlık, çok lezzetli görünüyor deneyeceğim.

Benzer Tarifler

Lezzet Logo