Ragu

Ragu
09 Haziran 2023

Ragu, İtalyan mutfağının vazgeçilmez klasik soslarından biridir. Ragu temelinde kıyma, domates, kereviz ve havuçtan oluşmaktadır. En bilindik olarak lazanya içerisinde kullanılan ragu sos, hemen hemen her İtalyan yemeğinde kıyma sos olarak kullanılmaktadır. İtalyanların bir diğer meşhur sosu bolonez sos ile karıştırılmamalıdır. Malzemeleriniz hazırsa, ragu tarifinin detaylarına geçebiliriz. 

Alternatif lezzetler için kolay makarna sosları ve salata sosları tariflerine göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 7 Kişi Kaydetti
Ragu için

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan, ince yemeklik doğranmış 
  • 2 adet kereviz sapı 
  • 2 adet havuç
  • 500 gr dana kıyma 
  • 3 domates, ince doğranmış 
  • 2 diş ezilmiş sarımsak 
  • 300 ml et suyu ya da normal su 
  • Tuz 
  • Karabiber
Ragu

Nasıl Yapılır

  1. Zeytinyağı tencereye alınır ve kıyma eklenerek kavrulmaya başlanır.
  2. Ardından ince doğranmış yemeklik soğan ve ezilmiş sarımsak ilave edilir. 
  3. Havuç ve kereviz küpler halinde doğranır, ilave edilir.
  4. Domatesler kabukları soyulur ve rendelenir, baharatlar ve su ile birlikte pişmeye bırakılır. Afiyet olsun. 
Püf Noktası
  • Eğer elinizde varsa ya da seviyorsanız sosunuza taze yeşillikler doğrayabilirsiniz. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo