Polpo Alla Luciana

Polpo Alla Luciana
22 Ekim 2024

İtalyan mutfağından yayılan polpo alla luciana, Napoli'nin Santa Lucia bölgesiyle özdeşleşen bir yemektir. Yapımında ahtapot, domates ve sarımsak kullanılır. Malzemeler hazırsa, İtalyan usulü polpo alla luciana tarifi için detaylara geçebiliriz.

Daha fazlası için İtalyan yemeklerine göz atın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Polpo Alla Luciana için

Malzemeler

  • 1 kg taze, temizlenmiş ahtapot
  • 3 adet domates
  • 1 adet kırmızı biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet yeşil biber
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 demet maydanoz
  • Limon
Polpo Alla Luciana

Nasıl Yapılır

  1. Ahtapotu temizleyin ve ızgarada 15 dakika pişirin. Eğer haşlama usulüyle yapacaksanız, tencerede 2 saat boyunca kısık ateşte pişirmeniz gerekir.
  2. Pişen ahtapotu dilimleyin ve kenara alın. Bir tavada zeytinyağını ısıtın.
  3. Üzerine rendelenmiş sarımsak ve doğranmış biberleri ekleyerek kavurun.
  4. Ardından küp küp doğradığınız domatesleri ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Karışımı 15 dakika pişirin.
  5. Üzerine dilimlenmiş ahtapotları ilave edin ve güzelce karıştırın.
  6. Hazırladığınız polpo allay lucianayı servis tabağına alın. Üzerine limon suyu ve ince kıyılmış maydanoz ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo