Crostini Di Fegatini Toscani

Crostini Di Fegatini Toscani
06 Ağustos 2024

İtalyan mutfağıyla özdeşleşen crostini di fegatini toscani, tavuk ciğeri, hamsi fileto ve kapari ile hazırlanan bir meze çeşididir. Tapas olarak da ikram edilen bu yemek, ince dilimlenmiş ekmeğin üzerinde servis edilir. Malzemeler hazırsa, İtalyan usulü crostini di fegatini toscani tarifi için detaylara geçebiliriz.

Daha fazlası için İtalyan yemeklerine göz atın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Crostini Di Fegatini Toscani için

Malzemeler

  • 250 gr dilimlenmiş Toskana ekmeği
  • 300 gr tavuk ciğeri
  • 50 gr tereyağı
  • 1/2 adet kırmızı soğan
  • 2 adet hamsi filetosu
  • 1 yemek kaşığı kapari
  • Tuz
  • Sebze suyu
  • Toz biber
Crostini Di Fegatini Toscani

Nasıl Yapılır

  1. Kırmızı soğanı ince ince doğrayın. Tencereye tereyağını ve soğanları alarak kızartın.
  2. Soğanlar kahverengiye dönmeye başlayınca, temizlenmiş tavuk ciğerini ekleyin.
  3. Tahta kaşıkla karıştırarak 15 dakika pişirin. Pişirme esnasında bir miktar et suyu ilave edin.
  4. Pişen yemeği mutfak robotundan geçirerek parçalayın.
  5. Daha sonra parçalanmış karışımı tekrar tencereye alın. Üzerine kapari, hamsi fileto, tuz ve karabiberi ilave edin.
  6. 15 dakika daha pişirin. Eğer kuru kaldıysa, bir miktar daha et suyu ekleyin. 
  7. Karışım sürülebilir kıvama geldiğinde ocaktan alın. 
  8. Ekmeği dilimleyin ve fırında hafifçe kızartın.
  9. Hazırladığınız sosu, ekmek dilimlerinin üzerine sürüp servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo