Çikolatalı Ravioli

Çikolatalı Ravioli
06 Ağustos 2024

İtalyan mutfağının gözde tariflerinden biri olan ravioliyi, çikolata ile hazırlamaya ne dersiniz? İç dolgusunda beyaz çikolata, bitter çikolata ve mascarpone peyniri kullanılan çikolatalı ravioliyi,i frambuazlı sos ile zenginleştirebilirsiniz. Malzemeler hazırsa, İtalyan usulü çikolatalı ravioli tarifi için detaylara geçebiliriz.

Daha fazlası için ravioli tariflerine göz atın.

Hazırlanma Süresi : 50 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Çikolatalı Ravioli için

Malzemeler

Hamuru için:

  • 1,5 su bardağı un
  • 1/4 su bardağı kakao
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 tutam tuz
  • 2 adet çırpılmış yumurta
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Dolgusu için:

  • 80 gr bitter çikolata
  • 80 gr beyaz çikolata
  • 250 gr labne peyniri
  • 250 gr mascarpone peyniri
  • 2 damla vanilya aroması
  • 1 adet çırpılmış yumurta

Hamuru yapıştırmak için:

  • 1 adet çırpılmış yumurta

Frambuazlı sos için:

  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı dondurulmuş frambuaz
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı su
  • Süslemek için
  • 5-6 adet frambuaz
  • Öğütülmüş mısır gevreği
Çikolatalı Ravioli

Nasıl Yapılır

  1. Bir kasenin içerisine elenmiş un, sıvı yağ, tuz, kakao, pudra şekeri ve yumurtayı alarak birleştirin. Güzelce yoğurun ve kenara alıp dinlendirin.
  2. Beyaz ve bitter çikolatayı benmari usulü eritin ve soğumaya bırakın.
  3. Başka bir kapta labne, mascarpone peyniri, vanilya ve yumurtayı karıştırın.
  4. Eritip soğuttuğunuz çikolatayı labneli karışıma ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız kremayı 2 saat buzdolabında bekletin.
  5. Dinlenmiş hamuru tezgaha alın ve iki parçaya ayırın. Hafifçe unlayarak merdane yardımıyla açın.
  6. İnce açtığınız hamurların ortasına, dolgu kremasını 2 parmak boşluk olacak şekilde sıkın. 
  7. Dolguyu koyduğunuz yerler dışındaki hamur kısımlarına çırpılmış yumurta sürün.
  8. Dolgu koyduğunuz hamurun üzerine boş hamuru koyun ve kenarlarını parmaklarınızla bastırarak yapıştırın. 
  9. Bıçak yardımıyla raviolileri kare şeklinde kesin. Kenarlarına çatal yardımıyla şekil verebilirsiniz.
  10. Hazırladığınız raviolileri 15 dakika buzlukta bekletin. Ardından tencerede su kaynatın.
  11. Raviolileri kaynar suda 5 dakika pişirin. Sosu için tüm malzemeleri bir kapta karıştırın ve kaynatın. Kıvam alınca altını kapatın.
  12. Raviolileri servis tabağına alın. Sosla süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo