Tabanı için bisküvileri mutfak robotunda ya da iki kat streç folyo arasına yerleştirip merdane yardımıyla ufalayıp kırıntı haline getirin.
Tereyağını eritin. Büyük bir kase içinde ufalanmış bisküvilerle karıştırın. Tabanı çıkabilen 22 cm çapında bir kek kalıbının tüm iç yüzeyini fırça kullanarak tereyağı ile yağlayın.
Bisküvi karışımını kek kalıbının tabanına aktarın ve bir bardağın altını kullanarak her tarafa eşit yüksekliğe gelecek şekilde bastırarak kalıbın zeminine yerleştirin.
Büyük bir kase içinde tuzsuz krem peynir, mısır nişastası ve toz şekeri mikserle çırpıp yoğun bir krema haline getirin.
Yumurtaları karışımın içine kırarak çırpmaya devam edin. Çok fazla çırparsanız kekin üzeri fırında pişerken çatlayabilir.
Tahin, pekmez, susam yağı ve kremayı karışıma ilave edip karıştırdıktan sonra kek kalıbının içindeki bisküvi tabanının üzerine dökün.
Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Fırının ısısını 90 dereceye düşürün ve düşük ısıda yaklaşık 60-70 dakika daha pişirip soğumaya bırakın.
Kalıptan çıkarınca buzdolabına alın. İsteğe göre nar sosu ve taze nane yaprağı ile süsleyip servis yapın.
Nar sosu için; yarım su bardağı toz şeker ,1 nar Nar tanelerini ayıklayıp meyve presi ile suyunu çıkarın. Toz şekerle birlikte koyu kıvama gelinceye kadar pişirin.,
Teşekkür ederiz.