Sugo Di Pomodoro

Sugo Di Pomodoro
14 Temmuz 2023

İtalyan mutfağında yaygın olarak kullanılan sugo di pomodoro, aslında domates bazlı bir sos çeşididir. Pizza ve makarnaların üzerinde kullanılan bu sos, sarımsak, soğan, domates ve fesleğen karışımından oluşur. 2020-2021 yılında dünyanın en çok aranan tarifleri içerisine giren sugo di pomodoroyu hazırlamak için size mutfağa alalım.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 6 Kişi Kaydetti
Sugo Di Pomodoro için

Malzemeler

  • 800 gram rendelenmiş domates
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet doğranmış soğan
  • 1 çay kaşığı kuru fesleğen
  • 1 çay kaşığı kuru kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Bir tutam şeker
  • 1/4 çay kaşığı karabiber

Süslemek için:

  • Taze fesleğen yaprakları
Sugo Di Pomodoro

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle orta boyutlu bir tencerede zeytinyağını ısıtın.
  2. Üzerine doğranmış soğanları ekleyerek kısık ateşte kavurun.
  3. Daha sonra sarımsakları ekleyip kavurmaya devam edin. 
  4. Üzerine rendelenmiş domates ve domates salçasını ilave edin.
  5. Kuru fesleğen, tuz, karabiber, şeker ve kuru kekik ekleyerek karıştırın ve kaynamaya bırakın.
  6. Sos kaynamaya başladığında ateşi kısın ve tencerenin kapağını kapatın.
  7. Sos köpürene kadar 20 dakika daha pişirin. Ara sıra karıştırmayı unutmayın.
  8. Hazırladığınız sosu pürüzsüz kıvama getirmek için, blenderdan geçirebilirsiniz. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Hazırladığınız sugo di pomodoro sosunu, spagettinin üzerinde servis edebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo