Roka Soslu Safranlı Makarna

Roka Soslu Safranlı Makarna
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Roka Soslu Safranlı Makarna için

Malzemeler

Malzemeler

  • Yarım paket safranlı İtalyan makarnası
  • 2-3 dilim somon füme
  • 1 çorba kaşığı somon havyar
  • 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • 3-4 dilim parmesan peyniri
  • Tuz 

Roka sosu için:

  • 1 demet roka
  • 1 limon suyu
  • 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
  • Tuz
  • Beyaz biber

Limonlu balkabağı için:

  • 200 gr balkabağı
  • Yarım limon suyu
  • 2-3 diş sarımsak
  • 4-5 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • Tuz
  • Beyaz biber
Roka Soslu Safranlı Makarna

Nasıl Yapılır

  1. Roka sosunu hazırlamak için; roka yapraklarını yıkayıp süzün. Zeytinyağı ve limon suyu ekleyip blenderle ezin. Tuz ve beyaz biber ekleyip karıştırın. Buzdolabında bekletin. 
  2. Limonlu balkabağını hazırlamak için; balkabağını soyup küp küp doğrayın. Tavada zeytinyağını ısıtıp ezilmiş sarımsakları pembeleştirin.
  3. Balkabağını ekleyip kavurun. Limon suyu tuz ve biber ekleyip karıştırın ve fırın kabına alın. Sıcak fırında kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. 
  4. İtalyan makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Tavada 2 kaşık zeytinyağını ısıtıp makarnayı soteleyin.
  5. Makarnayı servis tabağına alıp üzerine 1-2 kaşık roka sosu gezdirin ve parmesan dilimlerini yerleştirin.
  6. Tabağın kenarına limonlu balkabağını ve somon füme dilimlerini yerleştirin. Somon fümelerin üzerine saman havyar ekleyip roka yaprakları ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo