Ev Yapımı Keçi Peyniri

Ev Yapımı Keçi Peyniri
10 Aralık 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Ev Yapımı Keçi Peyniri için

Malzemeler

  • 1 lt keçi sütü
  • 3-4 yemek kaşığı keçi yoğurdu (Tercihen evde mayalanmış)
Ev Yapımı Keçi Peyniri

Nasıl Yapılır

Kahvaltı sofralarınız için keçi peynirini evde kendiniz hazırlamaya ne dersiniz?

  1. Sütü ufak bir tencereye alın, kaynamaya başlayınca içine keçi yoğurdunu ekleyin. Yaklaşık 1 dakika sonra süt kesilmeye başlayacaktır. Kesildikten sonra 7 dakika daha kaynatın.
  2. Cam bir kaseye temiz bir tülbent yerleştirip içine kesilmiş sütü dökün. Süzerken elinizin yanmaması için ılınmasını bekleyin. Sütün sarı suyu kaseye aksın. Suyun tamamını akıtmak için tülbenti iyice sıkın. Suyunu tamamen ayırmak isterseniz tülbente sarıp altına kase koyduğunuz bir süzgece yerleştirin. Peynire bastırıp suyunu çıkarması için üstüne dolu kavanoz gibi ağırlık yerleştirin. Buzdolabında bu şekilde sabaha kadar suyunun akmasını sağlayın. Ev yapımı keçi peynirini buzdolabında muhafaza edin. Sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. 

Süzdüğünüz peynir suyunu çorba yaparken kullanabilirsiniz.

Dereotlu keçi peyniri ezmesi tarifi için tıklayın

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo