En İyi Üyeler
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13981 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1240 Tarif
Diyet
4401 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2318 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1406 Tarif
Pratik Yemek
4991 Tarif
Salata ve Meze
1239 Tarif
Sos
468 Tarif
Tatlı
8632 Tarif
Yöresel
1971 Tarif
Popüler Tarifler
Bulgurlu Yaprak Sarma
Yer Elması Salatası
Anasayfa
Tarifler
Kuruyemişli Tarifler
Kuruyemişli Ve Yenibaharlı Çörek
Kuruyemişli Ve Yenibaharlı Çörek
12 Ocak 2021
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Sufle omlet
Misa rezy
Kar yağdı tatlısı
Tereyağlı konya gevreği
Patatesli içli köfte
Portokalopita
Defne Yaprağı Yenir Mi?
23 Aralık 2024 Masterchef: 2. Ceketi Kim Kazandı?
Peru Biberi (Karabiber Ağacı) Nedir, Nasıl Kullanılır?
Yılbaşı Menüsü: Yeni Yıl Sofralarına Özel 40 Yılbaşı Yemeği
Asla Derin Dondurucuya Koymamanız Gereken 9 Besin
Kış Diyeti: Kışın Kilo Vermek İçin 9 İpucu
Kuruyemişli Ve Yenibaharlı Çörek için
Malzemeler
500 gr un
1 paket (10 gr) insant maya
1 yumurta
50 ml eritilmiş tereyağı
Yarım çay bardağı toz şeker
230 ml ılık süt
İç harcı için
150 gr kuru kayısı
100 gr kuru üzüm
150 gr kuru incir
100 gr iri çekilmiş ceviz içi
1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı esmer şeker
2 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için
2 yemek kaşığı su
1 limonun suyu
200 gr pudra şekeri
Kuruyemişli Ve Yenibaharlı Çörek
Nasıl Yapılır
Hamur için gerekli olan malzemeleri derin bir kaba alarak yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 1 saat mayalanmaya bırakın.
Derin bir kasede tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız kayısı, incir, ceviz, üzüm, şeker, yenibahar ve tarçını karıştırın.
Hamurun üzerine az un serperek dikdörtgen büyüklüğünde açın. Üzerine eritilmiş tereyağını sürüp meyveli malzemeyi serpin.
Rulo şeklinde sarın. Dikdörtgen kalıbın tabanına tereyağı sürün. Çörek hamurunu dilimleyip yan yana olacak şekilde kalıba dizin.
20 dakika mayalanmaya bırakın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Sos için limon suyu, su ve pudra şekerini karıştırın. Fırından çıkardığınız ve soğuttuğunuz çöreklerin üzerine gezdirip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Çay Saati Tarifleri
Kuruyemişli Tarifler
Çörek Tarifleri
Tuzlu Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Kuruyemişli Tarifler
50 Dakika
Kestaneli Ve Terbiyeli Kereviz
Kuruyemişli Tarifler
20 Dakika
Azeri Usulü Levengi
Kuruyemişli Tarifler
15 Dakika
Ceviz Sirkesi
Kuruyemişli Tarifler
45 Dakika
Çiğ Badem Püresi
Kuruyemişli Tarifler
60 Dakika
Susamlı Çıtır Krokan
Kuruyemişli Tarifler
60 Dakika
Elmalı Glutensiz Cezerye
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.