Patatesli Hamur Kızartması

Patatesli Hamur Kızartması
20 Şubat 2021
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Patatesli Hamur Kızartması için

Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 2 patates
  • Tuz
  • Su

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı
Patatesli Hamur Kızartması

Nasıl Yapılır

Patatesleri kabuklarıyla birlikte haşlayın. Kabuklarını soyup içlerini ezin. Un, tuz ve yumuşak bir hamur elde edene kadar su ekleyip yoğurun. 15-20 dakika dinlenmeye bırakın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp ayçiçek yağında kızartın. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo