Biber Çanağında Karışık Kızartma

Biber Çanağında Karışık Kızartma
21 Ocak 2021
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Biber Çanağında Karışık Kızartma için

Malzemeler

  • 2 kırmızı top biber
  • 1 sarı biber
  • 1 patlıcan
  • 1 kabak
  • 2 patates
  • 1 havuç

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Üzeri için

  • 1.5 çay bardağı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Taze kekik
Biber Çanağında Karışık Kızartma

Nasıl Yapılır

  1. Patlıcanı küp doğrayıp tuzlu suda bekletin. Sarı biberin çekirdeklerini temizleyin ve kare şeklinde doğrayın.
  2. Havuç, kabak ve patatesleri de küp şeklinde doğrayın. Hepsini kızgın yağda kızartın. Fazla yağını çekmesi için kağıt havlu üzerine alın.
  3. Kırmızı biberlerin üzerinden 1 cm keserek kapak çıkartın. Çekirdeklerini temizleyin ve kızgın yağda kızartın.
  4. Kızarmış sebzeleri biberlerin içlerine doldurun. Yoğurdun içine sarımsak rendeleyin ve biberlerin üzerine dökün. Taze kekik ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo