Vegan Tantuni

Vegan Tantuni
25 Ağustos 2022

Veganarsist kurucusu Emre Aydoğan’dan vegan beslenenler için severek tüketeceğiniz vagan tantuni tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz.

Vegan karnıyarık ve dolgulu vegan makarna tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Vegan Tantuni için

Malzemeler

  • 150 g karamelize soya küpü
  • 10 adet domates
  • Zeytinyağı
  • Su
  • Acı toz kırmızı biber, kimyon, tuz

Servis sunumu için:

  • Acı biber turşusu
  • Sumaklı maydanozlu ve piyazlık doğranmış kuru soğan
  • Domates
  • Limon
  • Zeytinyağı
  • Kimyon
  • Lavaş
Vegan Tantuni

Nasıl Yapılır

  1. Soya küplerini bir kabın içine alarak içine sıcak su ekleyin ve 15 dakika dinlendirin.
  2. Soya küplerini iyice sıktıktan sonra minik minik doğrayın.
  3. Domates, tuz, zeytinyağı, acı toz biber ve kimyonu blenderdan geçirerek püre haline getirin.
  4. Bir sac tava veya wok tava üzerine zeytinyağı ekleyin. Üzerine domatesli karışımdan koyarak kavurun.
  5. Doğradığınız soya küplerini de koyarak kavurun.
  6. Tantuni mantığıyla soya küplerine az az su ve zeytinyağı ekleyerek pişirin.
  7. Pişen soya küplerini bir lavaşın içerisine yerleştirin.
  8. Üzerine sumaklı maydanozlu kuru soğan, acı biber turşusu ve domates ekleyin.
  9. Limon, zeytinyağı ve kimyon ekleyerek lavaşı rulo şeklinde sarın. Tost makinesinde 2 dakika ısıtarak servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo