Vegan Karnıyarık

Vegan Karnıyarık
08 Ekim 2024

Veganarsist kurucusu Emre Aydoğan’dan patlıcan ve soya kıymasıyla çok lezzetli vegan karnıyarık tarifi.

İçinde patlıcan olsun da ne olursa olsun diyorsanız, patlıcanlı tarifler sayfamıza mutlaka göz atın. Nefis dolgulu vegan makarna ve vegan muhlama tarifini de deneyin.

Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Vegan Karnıyarık için

Malzemeler

  • 5 adet orta boy patlıcan
  • 100 g karamelize soya kıyması
  • 150 ml sıcak su
  • 100 ml zeytinyağı (harç için)
  • 100 ml zeytinyağı (patlıcanları kızartmak için)
  • 2 orta boy kuru soğan
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 1-2 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Üzeri için:

  • Domates ve yeşil biber
Vegan Karnıyarık

Nasıl Yapılır

  1. Soya kıymasını bir kaba alın ve üzerine sıcak su ekleyerek 15 dakika dinlendirin.
  2. Suda şişen soya kıymasını iyice sıkarak kenarda bekletin.
  3. Soğanları küp küp doğrayın ve tavaya zeytinyağı ekleyin. Soğanları yağda kavurun.
  4. Pembeleşmeye başlayan soğanların içine önce salçayı ekleyin ve 3-4 dakika daha kavurun.
  5. Soya kıymasını da soğanlı harcın üzerine ilave ederek ortalama 10-15 dakika kavurun.
  6. Kavurmanın son 5 dakikasında üzerine ince ince doğranmış sarımsak ve maydanozları ekleyin.
  7. Sevdiğiniz baharatları ekledikten sonra harcın altını kapatın.
  8. Patlıcanların saplarını kesin ve baştan sona iki tarafını da 1 şerit olacak şekilde soyun.
  9. Patlıcanları tuzlu suya alarak 15 dakika bekletin. Bu sayede acılıkları çıkacaktır.
  10. Daha sonra kağıt havlu ile patlıcanları tamamen kurulayın. Bir tavaya zeytinyağını alarak kızdırın.
  11. Kızan yağa patlıcanları ekleyerek pişirin. Patlıcanlar kızardıkça diğer tarafına çevirin.
  12. Patlıcanlar yumuşadığında hazır demektir. Fırın kabını çıkartın ve patlıcanların orta kısmına keserek açın.
  13. Kestiğiniz patlıcanları fırın kabına yerleştirin. İç harcı eşit şekilde patlıcanlara doldurun. Üzerine ise dilimlenmiş domates ve yeşil biberleri ekleyin.
  14. Tepsinin dibine sadece yarım fincan su koyun. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında patlıcanları yaklaşık 15 dakika kızartın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo