Avokado Ve Ton Balıklı Kanepe

Avokado Ve Ton Balıklı Kanepe
03 Ocak 2024

Dünyanın birçok yerinde tüketilen ton balığı, ülkemizde en çok akdeniz kıyılarında bulunur. Protein, omega 3 ve B vitamini bakımından zengin olan bu besin; ana yemeklerde, salatada ve sandviçlerde kullanılır. Zihinsel gelişimi desteklediği için haftada bir kez tüketilmesi gerekir. Malzemeleriniz hazırsa, avokado ve ton balıklı kanepe tarifine başlayabiliriz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Avokado Ve Ton Balıklı Kanepe için

Malzemeler

  • 1/4 olgun avokado
  • 1 çay kaşığı limon
  • Tuz 
  • 2 kaşık ton balığı
  • 1/2 Havuç
  • Bir tutam maydanoz
  • 1/2 kırmızı biber
  • 2 kiraz domates
  • 1 dilim tam tahıllı ekmek
Avokado Ve Ton Balıklı Kanepe

Nasıl Yapılır

  1. Tarifte kullanacağınız ekmekleri kızartın.
  2. Domatesleri dilimleyin, avokadoları ise robottan geçirerek püre haline getirin.
  3. Kızarmış ekmeklerin üzerine avokado püresini sürün. Üstüne ton balığını ilave edin.
  4. Son olarak kırmızı biber, limon ve domatesleri de dizin. Afiyet olsun.

Avokado ve Ton Balıklı Kanepe Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Dilerseniz, üst kısımlarını süt mısır ile süsleyebilirsiniz.
  2. Ton balığını kullanmadan önce yağını süzün.
  3. Fazla gelen balıkları konserveye koyun ve streç ile kapatın.
  4. Kanepeleri küçültmek için, tarife başlamadan önce ekmeği dörde bölün.

1 Porsiyon Avokado ve Ton Balıklı Kanepe Kaç Kaloridir?

Avokado ve ton balıklı kanepelerin bir porsiyonu, yaklaşık 130 kaloridir. Dilerseniz, düşük kalorili kırmızı biberli ve peynirli kanepeleri de deneyebilirsiniz.

Sağlıklı beslenmek ve kilo kontrolünü sağlamak için diyet yemekleri sayfamızdan yararlanabilirsiniz. Kısa sürede hazırlayabileceğiniz hardal soslu ton balığı salatasına göz atmayı unutmayın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo