Şehrazat Tatlısı
Toz jelatini ve suyu bir kabın içine alıp karıştırın. Pudra şeker, 3 yemek kaşığı su, glikoz ve tuzu bir tencereye alıp karıştırın. Kaynamamasına dikkat ederek ısıtın (Karışımı kaşığa aldığınızda akışkan olarak dökülüyorsa tamamdır). Bu karışımı jelatinli suya azar azar ekleyip orta hızdaki mikserle 12 dakika boyunca çırpın. Karışım koyulaşmaya başladığında karışımı ikiye bölün. İstediğiniz aroma ve renkte gıda boyasını ekleyip iyice karıştırın.
Dikdörtgen bir kalıbı yağlayın. İki renkli hamuru istediğiniz şekil olacak şekilde kalıba dökün. Üzerini kaşığı tersiyle düzleştirin. Buzdolabında 12 saat bekletin. Dilimleyip servis yapın.
Teşekkür ederiz.