Üzeri için
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sonrası tatilin tadını çıkarmak için çocuklarınızla mutfağa girmeye ne dersiniz? Un, tuz ve kabartma tozunu bir kasede harmanlayın. Tereyağı ve şekeri mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Çırpılmış yumurta, süt ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Un karışımını eleyerek ekleyin ve yoğurun.
Hamuru unlanmış tezgahta yarım cm kalınlığında açın. Yuvarlak bir kalıpla parçalar kesin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Tahta çubuklar batırın. 170 dereceye ayarlanmış fırında renkleri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Tel ızgara üzerine alarak soğumaya bırakın.
Çikolatayı benmari usulü eritin ve soğuyan kurabiyelerin üzerine yayın. Çikolatalı renkli şekerler ve süsleme şekerleri serpiştirip çikolata donuncaya kadar bekletin. Servis yapın.
Teşekkür ederiz.