Çıtır Paneli Tavuk Eti

Çıtır Paneli Tavuk Eti
23 Ağustos 2023

Haşlama, ızgara, fırınlama ve kızartma gibi birçok teknikle hazırlanabilen tavuk eti, protein değeri yüksek olan besinler aras��nda bulunur. Kolesterol ve tansiyonu dengede tutan bu besin, uzun süre tokluk hissi sağladığı için kilo vermeye yardımcı olur. İçeriğindeki mineraller sayesinde kas gelişimini de destekler. Bu nedenle çocukların ve sporcuların haftada en az bir kez tüketmesi önerilir. Kolayca pişirilen tavuk etini; salata, hamur işi, makarna ve çorba yapımında kullanabilirsiniz. Çıtır paneli tavuk eti nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, çıtır paneli tavuk eti tarifine başlayabiliriz.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Çıtır Paneli Tavuk Eti için

Malzemeler

  • 1 paket çıtır pane harcı
  • 2 yumurta
  • 400 gr ince şeritler şeklinde
  • kesilmiş tavuk göğüs eti
  • 500 gr patates
  • Ayçiçek yağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
Çıtır Paneli Tavuk Eti

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak geniş bir kaseye çıtır pane harcını dökün. Başka bir kasede yumurtaları çatalla çırpın.
  2. İnce şeritler halinde doğranmış tavuk etlerini önce yumurtaya daha sonra pane harcına bulayarak ayçiçek yağında kızartın.
  3. Patateslerin kabuklarını soyarak dilimleyin. Cam bir kaseye ayçiçek yağı, tuz ve kekik ekleyin.
  4. Patates dilimlerinin üzerine dökerek iyice harmanlayın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yağladığınız patates dilimlerini sıralayın.
  5. 200 derecede 20 dakika pişirin. Paneli tavuk parçaları ve fırında kızartılmış patatesi ketçap ve yoğurtla süsleyin.
  6. Çıtır paneli tavuk etini, yanına çok yakışan kremalı mantarlı makarna ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Çıtır Paneli Tavuk Etinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tavukların lezzetli olması için, bir gece öncede marine ettiğiniz sosta bekletebilirsiniz.
  2. Harcın tavuklara yapışması için geniş bir kap kullanın. Harca bulanan tavukları buzdolabında 30 dakika dinlendirin ve tekrar harmanlayın.
  3. Paneyi kendiniz yapmak istiyorsanız; un, yumurta, bayat ekmek ve baharatları bir kapta karıştırabilirsiniz.
  4. Tavukların çıtır çıtır olması için, mutlaka bayat ekmek kullanın ve ekmekleri elinizle ufalayın.
  5. İsteğe göre ayçiçek yerine zeytinyağı da kullanılabilir.

1 Porsiyon Çıtır Paneli Tavuk Eti Kaç Kaloridir?

  1. 100 gramlık bir porsiyon tavuk eti, yaklaşık 265 kaloridir. Kilo kontrolünde olanların, daha küçük porsiyonlar tüketmesi önerilir.

    Siz de çocuklarınızın seveceği et yemeklerini evinizde hazırlamak istiyorsanız, Louisiana usulü çıtır tavuk tarifine de göz atın. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo