Yeşil Elmalı Kereviz Çorbası

Yeşil Elmalı Kereviz Çorbası
20 Mart 2024
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Yeşil Elmalı Kereviz Çorbası için

Malzemeler

  • 1-2 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet büyük boy soğan (Küp küp doğranmış)
  • 2-3 diş sarımsak
  • 4 adet orta boy kereviz (Soyulmuş ve küçük parçalar halinde kesilmiş veya robotta ufaltılmış, 1-2 cm)
  • 4 sap kereviz (Dilimlenmiş, 1-2 cm)
  • 3 su bardağı su
  • 1.5 yeşil elma (4’e bölünmüş ve çekirdekleri çıkarılmış)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Birkaç tutam karabiber
Yeşil Elmalı Kereviz Çorbası

Nasıl Yapılır

Yeşil elma ile lezzetlendirilmiş çok sağlıklı bir çorba

  1. Tereyağı ve sıvı yağı tencerede ısıtın. Soğanları ekleyin ve pembeleşinceye dek kavurun. Sarımsak ve kerevizleri de ekleyip 3-4 dakika daha kavurun. Suyu ekleyin ve kaynayınca altını kısın. Suyun hafifçe fokurdaması yeterlidir. Kerevizlere çatal rahatça batacak kıvama gelinceye dek, yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Burada, kerevizlerin boyutuna göre pişme süresi uzayabilir. Pişme süresi uzarsa az miktarda su ekleyebilirsiniz. 
  2. Kerevizler yumuşayınca elma, tuz ve karabiberi ekleyip 15 dakika daha pişirin. Hem elmalar hem de kereviz iyice yumuşayınca pürüzsüz olana dek blender’dan geçirin. Bu aşamada tuzunu, biberini kontrol edin ve dilerseniz ekstra lezzet için tereyağı ilave edin. 
  3. Bu çorba biraz koyu kıvamlı oluyor, dilerseniz damak tadınıza göre su ekleyip seyreltebilirsiniz.

Dilerseniz, terbiyeli kereviz çorbası tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo