Bal Kabaklı Tiramisu
Havalar ister sıcak ister soğuk olsun, ramazan sofralarının vazgeçilmezidir çorbalar. Soğanı küp doğrayın ve yağlarla birlikte kavurun. Doğranmış çarliston ve kırmızıbiberi ile küp doğranmış domatesleri ekleyip birlikte soteleyin. Üzerine unu serpin ve 2 dakika kavurun.
Suyu sıcak olarak ekleyin. Su kaynayınca, yoğurdu ayrı bir kaseye alın ve sıcak çorbadan yoğurda azar azar ilave ederek yoğurdu iyice ısıtın. Karıştırarak pürüzsüz hale getirin. Hepsini birlikte bir taşım kaynatın, tuzu ekleyin. Üzerine bol kuru nane serpip sıcak servis yapın.
Hemen hemen her yörede tüketilen klasik tarhana çorbası tarifini de deneyebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.