Terbiyeli Palamut Çorbası

Terbiyeli Palamut Çorbası
09 Şubat 2023

Kış aylarında sık sık tüketilen palamut, Ekim ayında görülmeye başlar. Genellikle sıcak denizlerde yaşadığı için, ülkemizde en çok Akdeniz kıyılarında görülür. Palamutun boyu 25 ile 35 cm aralığındadır. Dişleri güçlendiren bu besin, cilt hücrelerini de onarır ve parlaklık verir. İçeriğinde bolca D vitamini ve protein barındırır. Hazırsanız, terbiyeli palamut çorbası tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Terbiyeli Palamut Çorbası Kaç Kaloridir?

  • Terbiyeli palamut çorbasının bir porsiyonu, yaklaşık 40 kaloridir. Bu tarifi, diyet listenize ekleyebilirsiniz. Farklı bir tat için, nefis soslu palamut tarifini de deneyebilirsiniz.

Başlangıç menüleri için hazırlayabileceğini pratik çorba tarifleri mi arıyorsunuz? Fransız mutfağından dünyaya yayılan soğan çorbası tarifine göz atabilirsiniz. Dilerseniz değişik çorba tariflerinden de yararlanabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Terbiyeli Palamut Çorbası için

Malzemeler

  • 6 su bardağı su 
  • 2 palamut fileto
  • 2 orta boy patates 
  • 2 orta boy havuç
  • 2 çorba kaşığı un 
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 limonun suyu  
  • Tuz, taze çekilmiş karabiber
Terbiyeli Palamut Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. Palamut filetoyu kuşbaşı iriliğinde doğrayın. Patates ve havuçları soyup küp küp doğrayın.
  2. Suyu tencereye alıp ısıtın. Balık, havuç ve patatesi ekleyip 10 dakika pişirin. 
  3. Küçük bir kâsede unu çok az suyla ezin. Yeterince tuzla birlikte çorbaya ilave edip karıştırın.
  4. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Yumurta sarısı ve limon suyunu bir kâsede iyice çırpın.
  5. Çorbaya azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edin. Tencereyi ocaktan indirip çorbayı kâselere paylaştırın. Taze çekilmiş karabiber serpip servis yapın.
  6. Terbiyeli palamut çorbasını, mısır ekmeği ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Kullanacağınız balıklar mutlaka temizlenmiş olsun.
  • Palamut, patates ve havucu su ılıklaşmaya başladığında tencereye koyun.  Böylece balıklar parçalanmayacaktır.
  • Çorbanın dibinin tutmaması için, karıştırma işlemini yarıda bırakmayın.
  • Karıştırma esnasında tahta kaşık kullanın. Bu sayede çorba, daha lezzetli olacaktır.
  • Pişirme işleminin ardından çorbayı bir kez mikserden geçirin. Bu işlem topaklanma oluşmasını önleyecektir.
  • Çorbanın terbiyesini, servis edeceğiniz esnada karışıma ekleyin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo