Mengen Çorbası

Mengen Çorbası
19 Temmuz 2024

Bolu'nun eşsiz mutfağından gelen bu lezzet, sofralarınıza renk katıyor. Mengen çorbası, özellikle kış aylarında tercih edilen sıcak bir çorba çeşididir ve Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biridir. Çorba, kremalı veya yoğurtlu olarak da servis edilebilir. Üzerine nane, taze maydanoz veya limon dilimleri gibi garnitürler eklenerek tatlandırılabilir. Detaylar için tarife geçebiliriz.

Şafak çorbası tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon şafak çorbası kaç kaloridir?

Bir porsiyon şafak çorbası 160 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Mengen Çorbası için

Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 2 yemek akşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2.5 litre su (6 bardak)
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı nane
Mengen Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle Pilavlık bulguru yıkayın.
  2. Bulgurları yıkadıktan sonra, uygun bir tencereye alın ve üzerini hafifçe geçecek kadar su ilave ederek pişirin.
  3. Pişirdikten sonra suyunu süzün.
  4. Başka bir tencerede tereyağını eritin üzerine ince doğranmış soğanları ekleyin ve rengi dönene kadar kavurun.
  5. Ardından unu ekleyip kavurmaya devam edin.
  6. Salça ve baharatları ekleyerek karıştırın, soğuk su ekleyip kıvamını açın.
  7. Suyunu ve pişirdiğiniz bulguru ekleyin. Gerekirse sıcak su ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz.
  8. Baharatlarını da ekleyip karıştırın.
  9. Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve servis tabağına aktarın.
  10. Üzerine nane serpip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Üzerine ince kıyılmış taze yeşillikler maydanoz ve dereotu ilave edebilirsiniz.
  • Kırmızı biber pulu veya taze nane yaprakları ile lezzetlendirebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Un veya nişasta kullanarak çorbanın kıvamını ayarlayabilirsiniz. Un veya nişastayı ekledikten sonra çorbayı bir süre daha pişirmeniz ve iyice karıştırmanız önemlidir.
  • Doğru baharatları ve sebzeleri kullanarak çorbanıza derinlik katabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo