Kırşehir Usulü Yoğurt Çorbası

Kırşehir Usulü Yoğurt Çorbası
26 Aralık 2024
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Kırşehir Usulü Yoğurt Çorbası için

Malzemeler

  • 1 su bardağı dövme buğday
  • Yarım su bardağı yeşil mercimek
  • Yarım su bardağı nohut
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 patates
  • 1 patlıcan
  • 2 sivribiber
  • 2 domates
  • 4-5 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 6 su bardağı su
  • Tuz
  • nane
Kırşehir Usulü Yoğurt Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. Dövme, yeşil mercimek ve nohudu ayrı kaplarda akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip yine ayrı kaplarda haşlayın.
  2. Patates ve domatesin kabuklarını soyup tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Patlıcanı alacalı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Sivribiberleri kıyın. 
  3. Yoğurt, yumurta, 3 kaşık sıvıyağ ve unu bir kapta çırpın. Suyu tencereye alıp karışımı ekleyin. Dövme, yeşil mercimek ve nohudu ilave edip karıştırın.
  4. Tencereyi ocağa alıp kaynayıncaya kadar karıştırın. Patlıcan, domates ve sivri biberi ekleyin. Arada bir karıştırarak pişirin. Tuz ekleyip tencereyi ocaktan alın.
  5. Kalan sıvı yağda naneyi kızdırıp çorbanın üzerine gezdirin. Servis kâselerine paylaştırıp sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, standart malzemelerle hazırlanan erişteli yoğurt çorbasını da notlarınız arasına ekleyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo