Herle Çorbası

Herle Çorbası
18 Şubat 2025

Herle Çorbası, Türk mutfağının en güzel geleneksel lezzetlerinden biri olarak sofralarınıza sıcaklık ve lezzet katacak. Yumuşacık pirinçler, tereyağının verdiği zenginlik ve kırmızı biberin baharatlı dokunuşu, bu çorbayı özel kılar. İşte Herle Çorbası tarifi:

Mülayim Çorbası tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Herle Çorbası kaç kaloridir?

Bir porsiyon Herle Çorbası 200 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 26 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Herle Çorbası için

Malzemeler

Herle Çorbası İçin:

  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Herle Çorbası Sosu İçin:

  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Herle Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. Herle çorbası için tereyağını bir tencerede eritin.
  2. İçine unu ekleyip, rengi hafif değişene kadar karıştırarak kavurun.
  3. Kavrulmuş unun üzerine bir miktar su ekleyin ve çırpıcı ile karıştırarak topaklanmamasını sağlayın.
  4. Pirinci ve tuzu ekleyip, karıştırın.
  5. Karışıma yeterince su ekleyerek çorbanın kıvamını oluşturun. Orta ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
  6. Karabiberi de ekledikten sonra herle çorbasının osu hazırlığı için küçük bir tavada tereyağını eritin.
  7. İçine toz kırmızı biberi ekleyip karıştırarak kısık ateşte 1-2 dakika pişirin.
  8. Herle çorbasının üzerine hazırladığınız sosu gezdirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Çorbanın yanında, özellikle taze ve sıcak ekmek servis etmek harika bir seçim olacaktır.
  • Limon dilimleriyle servis etmek, çorbaya hafif bir asidik tat katarak dengeli bir lezzet yaratır.
  • Yoğurt veya ayran, çorbanın zenginliğini dengeleyen ferahlatıcı bir içecek alternatifi sunar.
  • Çorbanın üzerine, taze nane veya kekik serpiştirerek sunum yapabilirsiniz.
Püf Noktası
  • Unu, tereyağında hafifçe kavururken dikkatli olun. Unun yanmaması için sürekli karıştırarak kavurun. Bu işlem, çorbanın kıvamını sağlar ve hoş bir lezzet derinliği kazandırır.
  • Pirinçlerin tamamen pişmesi önemlidir. Eğer daha ince ve yumuşak bir çorba seviyorsanız, pirinçleri bir süre önceden ıslatabilirsiniz.
  • Çorbanın kıvamını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Eğer çok koyu olursa, biraz daha sıcak su ekleyerek inceltebilirsiniz.
  • Kırmızı biberli sosu, çorbanın üzerine son aşamada ekleyin.
Yorumlar
avatar
emmi YORUM 16 Şubat 2025, 22:55
benim grip çorbam var ona benziyor ancak tek benzerliği un la terbiye edilmiş olması benim için de pirinç un terbiye edilmiştir yoğurt limon yumurta mısır nohut birkaç malzemem daha var grip çorbası içen gribe çok kolay atlatır
avatar
Nur icli YORUM 18 Şubat 2025, 00:04
********* ONAY BEKLİYOR... *********
avatar
Ümit Taşar YORUM 19 Şubat 2025, 11:14
********* ONAY BEKLİYOR... *********

Benzer Tarifler

Lezzet Logo