Gendime Çorbası

Gendime Çorbası
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Gendime Çorbası için

Malzemeler

  • 1 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 1 su bardağı nohut
  • 1.5 su bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı et suyu
  • 4 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Üzeri için

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Kuru nane
  • Kırmızı pul biber
Gendime Çorbası

Nasıl Yapılır

Nohut, fasulye ve buğdayı bir gece önceden suda bekletin. Ertesi günü sularını değiştirip ayrı tencerelerde yumuşayana kadar haşlayın. Hepsini aynı tencere içine alıp su ve et suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Un ve yoğurdu bir kasede çırpın. Çorbanın suyundan ekleyin ve karışımı kaynayan çorbaya azar azar ekleyerek karıştırın. Tuzla tatlandırın. 10 dakika kaynatın. Tereyağını tavada eritin. Nane ve pul biber ekleyip karıştırın. Çorbayı kaseye alıp üzerine naneli yağ gezdirin ve sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo