Etli Bezelye Çorbası

Etli Bezelye Çorbası
26 Ocak 2024
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Etli Bezelye Çorbası için

Malzemeler

  • 300 gr kuzu eti
  • 500 gr taze bezelye
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 salçalık kırmızıbiber
  • 1 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı sıcak et suyu veya su
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 dal biberiye

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Etli Bezelye Çorbası

Nasıl Yapılır

Kuzu eti, soğan, sarımsaklar ve kırmızıbiberi tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Bezelyeleri ayıklayıp yıkayın. Ayçiçek yağını tencereye alıp ısıtın. Soğan ve sarımsakları ekleyip yumuşayıncaya kadar soteleyin. Kırmızıbiberi ilave edin. Etleri üzerine ekleyip sotelemeye devam edin. Etlerin rengi dönünce bezelyeyi ilave edip karıştırın. 1 yemek kaşığı unu ekleyip tekrar karıştırın. 4 su bardağı sıcak su, ince kıyılmış taze biberiye, tuz ve karabiberi ilave edin. Kısık ateşte pişirin. Tereyağı ve kırmızı pul biberi ayrı bir yerde kızdırın. Pişen çorbaya ekleyip karıştırın. Sıcak servis yapın.

Etsiz bir tarif arıyorsanız, klasik bezelye çorbasına göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo