Ekşili Malhıta

Ekşili Malhıta
22 Şubat 2023

Ekşili malhıta, mercimek, pazı ve koruk suyu ile hazırlanan yöresel bir çorba çeşididir. Kilis mutfağında sık sık tüketilen bu çorba, limon eklendiği için hafif ekşi bir tada sahiptir. Üzeri baharatlarla zenginleştirilen ekşili malhıta çorbasını denemek isteyenler için, tarif detaylarına geçebiliriz.

Yöresel tatlar sevenler için dımbıl çorbası, darı çorbası tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 7 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Ekşili Malhıta için

Malzemeler

  • 1 su bardağı mercimek 
  • 2 litre su 
  • 1 su bardağı doğranmış pazı 
  • 6 diş sarımsak 
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane 
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • ½ çay bardağı zeytinyağı
  • 2/3 kahve fincanı koruk suyu ya da limon suyu 
Ekşili Malhıta

Nasıl Yapılır

  1. Mercimek yıkanır ve süzülür. Tencereye eklenir.
  2. Üzerine su eklenerek pişirilir. 
  3. Mercimekler piştikten sonra içerisine pazılar eklenerek karıştırılır. 
  4. 3 diş sarımsak ezilir, koruk suyu ve baharatla ile birlikte içerisine eklenir.
  5. Zeytinyağı bir tavaya alınır ve ısınınca kalan sarımsaklar ve 1 tatlı kaşığı nane yağda kavrulur. Çorba içerisine ilave edilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo