Dana Kuyruğu (Pöç) Çorbası

Dana Kuyruğu (Pöç) Çorbası
28 Temmuz 2023

Şef Muharrem Bilginsoy’dan şifa deposu lezzeti şahane çorba tarifi.

ŞEFİN NOTU

  • Dana kuyruğu çorbasını sarımsak sosu ve üzüm sirkesi ile servis etmenizi tavsiye ederim.
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 3 saat
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Dana Kuyruğu (Pöç) Çorbası için

Malzemeler

  • 500 g dana kuyruğu (Parçalanmış)
  • 8 diş sarımsak
  • 20 g kereviz sapı
  • 2 l su
  • 20 g tereyağı
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 50 g yoğurt
  • Tuz
  • Karabiber
Dana Kuyruğu (Pöç) Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. Dana kuyruğu parçaları, sarımsak, kereviz sapı, tereyağı ve baharatları bir tencereye alın ve malzemelerin üzerine çıkacak kadar su ekleyerek yaklaşık 3 saat pişirin.
  2. Et yumuşadıktan sonra ocaktan alın ve bir süzgeç yardımıyla suyunu ayrı bir tencere süzün. Eti kemiklerinden ayırarak didin.
  3. Yumurtanın sarısı ile yoğurdu bir kasenin içinde çırptıktan sonra yavaş yavaş et suyunun içine karıştırarak ilave edin. Daha sonra didilmiş eti ekleyin.
  4. Tuz ve karabiber ile tatlandırdıktan sonra sıcak servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo