Bergensk Fıskesuppe

Bergensk Fıskesuppe
24 Ekim 2023

Norveç'in Batı kıyısında sık sık tüketilen Bergensk, meşhur bir balık çorbasıdır. Bu çorbanın kökeni Bergen olsa da, Norveç'in hemen her yerinde tüketilir. Krema, balık ve kök sebzelerin bileşiminden oluşan bu çorbanın en önemli noktası ise, tatlı ve ekşi arasındaki doğru dengeyi yakalamaktır. Bunun için yapım aşamalarında çorbanın tadına bakmanız gerekir. Malzemeler hazırsa, bergensk fıskesuppe tarifi için detaylara geçebiliriz.

Tayland usulü tom yum çorbası tarifine de göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Bergensk Fıskesuppe için

Malzemeler

  • 2 litre balık suyu
  • 2 adet havuç (küp küp doğranmış)
  • 2 adet kereviz sapı (dilimlenmiş)
  • 1 adet kereviz (küp küp doğranmış)
  • 1 adet maydanoz (ince ince doğranmış)
  • 125 gr morina filetosu
  • 125 gr pisi balığı filetosu
  • 125 gr somon dileto
  • 125 gr balık köftesi
  • 1 yemek kaşığı un
  • 300 ml krema
  • 2 yemek kaşığı kırmızı şarap sirkesi
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Tuz
  • Taze çekilmiş beyaz biber
Bergensk Fıskesuppe

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle balık suyunu büyük tencereye alarak kaynatın.
  2. İçerisine doğranmış sebzeleri ekleyerek 5 dakika pişirin.
  3. Un ve kremayı bir kasede çırpın. Çorbaya ekleyerek karıştırın ve kaynatın.
  4. Şeker ve sirkeyi yavaş yavaş ilave edin. 
  5. Balıkları ekleyin. Balık köftesini de üzerine ilave edin ve pişirin.
  6. Balıklar tamamen piştiğinde tuz ve beyaz biber ekleyin. İnce doğranmış frenk soğanı serpiştirin.
  7. Çıtır ekmekle birlikte servis edin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Dilerseniz, balık köftesini tariften çıkarabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo