Zeytinyağı yemeklere lezzet katan bir üründür. Bazı insanlar yağlardan kaçınmak için ondan uzak dururken, ürün lezzet dolu ve inanılmaz derecede besleyici, sağlıklı tekli doymamış yağlar ve antioksidanlarla dolu ve kalp hastalığı, felç, kanser, iltihaplanma, Alzheimer, obezite, diyabet, artrit ve daha fazlası.
İster hevesli bir tüketici olun, ister zeytinyağı dünyasında yeni olun, zeytinyağını nasıl doğru şekilde saklayacağınızı bilmelisiniz. Çoğu yağ, ekşimesini önlemek için daha koyu şişelerde saklanır ve onu serin ve karanlık bir ortamda saklamak yaygın bir pişirme tavsiyesidir. Bundan da öte, zeytinyağının raf ömrünün bir kez açıldıktan sonra ne kadar sürdüğünü bilmelisiniz ki, kötü yağ en sevdiğiniz yemeği mahvetmesin.
Zeytinyağı kiler için vazgeçilmez olabilir, ancak ne kadar süre taze kalacağı konusunda bir zaman sınırı vardır. Preslenmiş taze zeytinlerden yapılmıştır ve bu nedenle, hasat tarihine mümkün olduğunca yakın taze ve uzaklaştıkça daha az taze olacaktır. Zeytinyağı şişelendikten sonra 1,5 ila 2 yıl veya genellikle daha kaliteli yağların şişesinde etiketlenen hasat tarihinden itibaren 1 ila 1,5 yıl iyidir.
Ancak bu, şişenin açılmadığı varsayılarak yapılır. Açıldıktan sonra ürünün ışığa ve oksijene maruz kaldığında bozulmaya başlayacağı konusunda uyarır. Ancak süreç çok hızlı değil. Genel olarak, açılmış zeytinyağı açıldıktan sonra altı aylık bir raf ömrüne sahiptir. Ancak yüksek kaliteli yağ, lezzetini çok daha hızlı kaybedeceğinden, daha küçük şişeler almaya çalışın ve bunları iki ay içinde tüketin.
Şunlara da göz atın;